'El Camino Inca' avagy az Inka Ösvény

2012.01.18. 17:51 markctoth

Az előző bejegyzések írása közben feltolultak bennem a dél-amerikai út élményei, különösen a peruiak. Úgy döntöttem ezért, hogy fellapozom az ott írt útinaplómat, hogy jobban fel tudjam idézni az akkori benyomásaimat. A 7summits blog tartalmához és céljához leginkább a 4 napos perui Andok-beli túra kapcsolódik, úgyhogy itt és a következő néhány bejegyzésben erről olvashattok.

Útinaplót egyébként szinte valamennyi jelentősebb utazásomról írtam, és csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy tegyen hasonlóan. Nem feltétlenül kell egzotikus helyeken járni ahhoz, hogy az ember lejegyezze egy-egy utazással eltöltött napját, hogy később - akár hosszú évek elmúltával - felidézhesse az ottani élményeit, érzéseit, benyomásait. Fényképet általában mindenki készít egy utazáson, videófelvételeket már annál kevesebben. De hogy ezek mellett, vagy ezek helyett még útinaplót is írjunk, arra általában már nem marad energia. Pedig megéri a fáradságot: semmi sem adja vissza úgy egy adott élethelyzet hangulatát, mint az írott szó, főleg ha azok saját szavaink és saját elbeszélésmódunk. Lassan abbahagynám a naplóírás csöpögős ajnározását, rátérnék inkább az Inka Ösvény történéseire.

Az egyik hajnali géppel értünk Cuzco városába, mert a magasság okozta pára és légköri viszonyok miatt a koradélután elmúltával nem igazán érkeznek repülőgépek az egykori inka birodalmi főváros apró, kivilágított kifutópálya nélküli repterére. A Star Peru légitársaság égi lélekvesztőjében 6 óra tájékán hagytuk el Limát és 7-re értünk az Andok-beli városba. A nap hátralévő része szervezkedéssel, evéssel, hányással, pihenéssel, szédüléssel és a másnap kezdődő túra előkészületeivel telt. A szédülést a 3500 méteres tengerszint feletti magasság okozta, amihez nagy hirtelenjében kellett hozzászoknunk a Limában megszokott tengerszint után. A hányás oka ennél sokkal triviálisabb volt: másnaposság.

Este 7-kor volt briefing a belváros széli szálloda előterében, aztán gyors vacsora a városban egy hangulatos olasz étteremben (Restaurante Cicciolina), utána pedig alvás, mert másnap 5-re jött a kisbuszos transzfer értünk. A perui Andok nevezetességeiről és az Inka Ösvény további történéseiről a következő 5 bejegyzésben írok.

A bejegyzés trackback címe:

https://7summit.blog.hu/api/trackback/id/tr43574369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása